Image Image Image Image Image
Copyright 2015 Lastmoment

 

Scroll to Top

To Top

Blog

27

aug
2012

In Blog

By lastmoment

5 tips voor meer interactie met je Facebook fans

On 27, aug 2012 | | In Blog | By lastmoment

Sinds mei zitten er meer dan 900 miljoen gebruikers op Facebook, waarvan 6,5 miljoen Nederlanders. Elke 8e wereldburger heeft een account. Bijna een miljard mensen socializen, kijken, lezen, delen en liken wat af. Voor bedrijven is dat een online paradijs vol met potentiële klanten.

Maar hoe zorg je dat jouw content opvalt in die digitale massa? Hoe krijg je jouw fans zover dat ze je content gaan liken en mee gaan praten op je timeline, kortom dat ze betrokken raken?

  1. Deel dingen die like-able zijn: Ga op zoek naar een balans van interessante, leuke, originele, grappige, inspirerende en zinvolle content. Varieer met foto’s, video’s, quotes en links. Deel niet alleen van anderen, maar wees creatief en maak ook eigen facebook-content. Entertain je fans!
  2. Gebruik veel beeld: Hoe interessant je teksten ook zijn, mensen zijn visueel ingesteld en reageren sneller op foto’s en video’s. Introduceer dit wel áltijd met een paar pakkende zinnen.
  3. Praat niet alleen over jezelf, be social: De grootste fout die je kunt maken op facebook is om het alleen maar over jezelf te hebben. Hoe enthousiast je ook bent over je business, als je wilt dat je fans betrokken raken, betrek ze erbij! Verdiep je in de behoeften van je fans en deel content die ze aanspreekt.
  4. Wees authentiek: Laat aan je fans zien wie je bent. Wees niet afstandelijk en zakelijk, maar echt en persoonlijk in je postings. Zo zullen je fans zich eerder aangesproken voelen en sneller reageren.
  5. Roep je fans op tot actie: Als je wilt dat ze reageren vraag ze dan om reacties, meningen, feedback, zo simpel is het!

Wedden dat je fans gaan reageren en dat jij beter kunt inspelen op hun behoeftes, waardoor ze nog meer betrokken raken, waardoor…. enzovoort. Succes!

Wil je meer tips en advies op maat of hulp bij het opzetten of onderhouden van je Facebook bedrijfspagina? Lastmoment biedt diverse Facebook marketing diensten aan. Klik hier voor meer info.

Tags |

Submit a Comment