Image Image Image Image Image
Copyright 2015 Lastmoment

 

Scroll to Top

To Top

Column

28

feb
2013

In Column

By lastmoment

Brief van Berlusconi

On 28, feb 2013 | | In Column | By lastmoment

Brief van Berlusconi:

 “Ciao Europa. Salve. Come va?

Iek kan er niets aan doen. Iek kan er niets aan doen dat iek een man benne die goudt van het mooie leven. Iek kan er niets aan doen dat iek goudt van mooie spullen. Iek kan er niets aan doen dat iek goudt van die mooie ragazza. Iek goudt serieus van al die meisje. Iek kan er niets aan doen dat iek uit zie als man van vijf! En vijftig. Ja kan iek wel iets aan doen, dus heb iek gedaan. Iek kan niets aan doen dat tutti mensen in Italia denken dat iek ben toffe man. Iek kan niets aan doen. Iek kan niets aan doen dat alle mensen hier denken dat iek ben leider. Iek ben leider. Klopt. Maar niet mette korte ei. Iek kan niets aan doen. Jij wille niet weten wat leven is moeilijk met zoviel geld en macht! Iek kan niets aan doen dat die Italiaanse mensen niette begrijpen dat iek ben alleen voor pakken die macht. Dat iek alleen wille rollebolle met die meisje. Iek kan niets aan doen. Iek kan niets aan doen dat vele mensen in Italia niet kanne werken. Iek kan niets aan doen. Iek roepe wel dat iek kan iets doen, maar ja iek kan wel roepen. Mensen hier doof. Mensen geloven mij. Waarom> Iek niet weten! Iek kan niets doen aan dat mensen denken dat iek italia ga helpen. Iek kan niets aan doen. Iek heb geroepen dit. Ja is waar. Maar ga niet doe zo. Niemand weten hier dat iek dacht: “Ach, iek Silvio, kan kiezen tussen tralie of balie. Ikke kiezen balie. Balie Italie. Wat iek wel kan doen is hele land voor de lapje houden. Dat kan ik doen. Iek ben namelijk veel rijk. En iek heb de televisie in Italie. Dus iek zeggen zeggen op televisie: “Moeten jij kiezen voor ome Silvio. Wordte lachen!”. Dus zo iek hebbe gedaan. Beetje stom. Iek wist niet dat mensen zou luisteren. Nu moet ik spelen oppositie. Of maken met linkse hondjes een coalitie. Kan ik niet doen. Ik beloven aan jou, Europa, dat iek Italia niet zal laten ontwikkelen. Iek beloof deze. Maak niet ongerust. Iek hoef geen geld. Iek regel zelf wel. Iek ga nu meisje pakken. Voor te vieren die gekke feestje als oppositie! Iek mag lekker paar jaar stennis schoppen. Ciao! Grazie! Silvio B.

p.s. Angela, kan iek weer blijven logeren volgende keer? ”

Daar moeten we het als bondgenoot mee doen! Je hebt er misschien niets mee; met de politiek in Italië. Ik ook niet echt als ik eerlijk ben. Ze zoeken het maar uit. Monti? Bernasi? Totti? Allemaal prima zou je denken. En ineens deze week speelt het toch een beetje. Het beheerst het nieuws en er hangt een spanning in de lucht. “Het zal toch niet??“ En ja hoor; juist de ballonnenclown  van RAI Uno en de mascotte van AC Milan is weer verschijnt weer ten tonele. Als oppositie naar het schijnt. Dat scheelt. Maar dan nog! Hoe kan het toch? Ik fris u even op: kent u die gekke meneer nog uit Eindhoven? Met zijn Partij voor Feest”? Juist: Johan Vlemmix? Stelt u zich nou eens voor dat hij de macht grijpt hier! Of oppositie is? Je moet er toch niet aan denken? “Het leven is een polonaise; je moet zorgen dat je niet achteraan loopt mevrouw de voorzitter! Of wel, dan heb je fijn de ruimte om te graaien.” Ik zie hem al staan bij de interruptie microfoon van de Tweede Kamer. Verkleed als konijn. “Dat staat in de partij reglementen. Woensdag ben ik het haasje!” Flikker alsjeblieft op. Schrikbeeld van een politiek stabiel en welwillend land toch?

In Italië denken ze dus anders, blijkt. Liever een charlatan, een acteur, die (en dat beloof ik u) als messcherpe tegenhanger in het Italiaanse parlement tekeer zal gaan als een beest. Niet iemand die daadwerkelijk met beleid, plannen, visie en inhoud eindelijk de erfenis van de vorige verbouwde gek (lees: dezelfde) durft aan te vechten. Niks ervan. Italië kiest cabaret. Theater. Brood en spelen. Het is nu wachten op de renovatie van het Collosseum; de grote voorstelling is weer in het land. “Italia, de komedie. Lekker lachen met Caesar Berlusconi .” Veel kijkplezier. En smakelijk.

Submit a Comment