Image Image Image Image Image
Copyright 2015 Lastmoment

 

Scroll to Top

To Top

Web development

29

okt
2014

In Web development

By lastmoment

HTML5 eindelijk officiële webstandaard

On 29, okt 2014 | | In Web development | By lastmoment

Na 5 jaar heeft HTML5 nu eindelijk de zgn. “recommended” status gekregen van het Worldwide Web Consortium. Hiermee is HTML5 nu officieel “the way to go”. HTML5 maakt samen met CSS3 en javascript complexe webapplicaties mogelijk die op veel verschillende apparaten draaien; laptop, tablet en mobiele telefoon, maar ook op televisies en koelkasten. Het “internet of things” komt zo weer een stap dichterbij.

Flashy zonder Flash

Coole nieuwe features van HTML5 en CSS3 zijn bijvoorbeeld “ingebakken” video- en audio spelers, en nieuwe manieren om ingewikkelde en vloeiende animaties te maken. Hiervoor is geen Flash plugin meer nodig. De mogelijkheden zullen alleen maar verder uitgebreid worden, er zullen steeds meer apps volledig door websites en webapplicaties vervangen kunnen worden. Versie 5.1, o.a. met DRM (Digital Rights Management) komt er al weer snel aan en ontwikkelingen op het echte web (buiten deze specificatie) gaan nog harder.

So what’s new?

Voor klanten van Lastmoment weinig. Wij maken al jaren gebruik van HTML5, CSS3 en de laatste webtechnieken. Doordat de ondersteuning voor deze technieken in browsers en apparaten nu beter wordt zullen we echter nog verder kunnen gaan en deze breder in kunnen zetten. De ontwikkeling van websites en apps zal sneller gaan en goedkoper worden doordat we geen omslachtige “ouderwetse” technieken hoeven in te zetten om ook de nu ouderwetse standaarden te ondersteunen.

Ook aan de HTML5?

Vraag ons gerust wat HTML5 voor jou kan betekenen of vraag een vrijblijvende offerte aan via:

Offerte aanvragen website

Lees het officiele perbericht van het W3C hier:

http://www.w3.org/2014/10/html5-rec.html.en