Image Image Image Image Image
Copyright 2015 Lastmoment

 

Scroll to Top

To Top

Photography

06

nov
2014

In Photography

By lastmoment

Jouw online identiteit in 15 minuten

On 06, nov 2014 | | In Photography | By lastmoment

Met een zakelijk portret

Soms met een biertje, soms met hun dochter. Half aangesneden, schaduw onder de ogen of zelfs met een zonnebril op. Tegenwoordig zie je het nog steeds te vaak. Vrijetijdskiekjes van medewerkers, zelfstandig ondernemers en directeuren die fungeren als zakelijke portretten op sites als LinkedIn. Herkenbaar?

Het belang van een zakelijk portret wordt in de razende, werkende wereld vaak onderschat. En dat terwijl juist gedurende deze online wereld professionele portretten uiterst belangrijk zijn. Het is niet meer van een offline eerste indruk. Nee, we ontmoeten elkaar steeds vaker online gedurende onze werkzaamheden door. “Met wie heb ik zo een meeting? Wie is de auteur van deze blog?” Wat dan ook, het is onvermijdelijk dat we eerst zijn/ haar Facebook, LinkedIn of Twitter checken.

En het portret van jou dat professionaliteit, een zeker vertrouwen en openheid uitstraalt zal zodoende de gewenste online eerste indruk geven.

Kortom, geef mij 15 minuten van jouw tijd en ik geef jou je online identiteit.

Het enige waar je over na moet denken is wat jij wilt uitstralen. Wordt het een zakelijk portret, of mag het meer casual?

Een aantal basistips voor portretfotografie

 • De psychologie achter stropdassen
  Met of zonder stropdas? Een stropdas kan heel bepalend zijn, vooral de kleur. Rood doet denken aan passie, liefde en agressie, terwijl blauw betrouwbaarheid uitstraalt. Groen daarentegen wordt geassocieerd met kalmte en rust. En helemaal geen stropdas geeft een meer casual beeld. Reden genoeg om te bepalen waar je zelf voor wilt gaan.
 • Noppen en strepen
  Vermijd kleding met motiefjes, illustraties en lijnen. Ga juist voor klassiek en tijdloos. Op deze manier kan een portret veel langer meegaan en leidt het niet af van het belangrijkste: jijzelf!
 • 1 of 2 glazen wijn na het eten
  Vooral niet doen als je de volgende dag gefotografeerd wilt worden. Bij portretten draait het om de ogen en die wil je juist fris houden! Ga tijdig naar bed en sta goed gehumeurd weer op.
 • Kleur of zwart-wit
  Mensen kiezen vaak voor zwart-wit, omdat dit veel rustiger kan zijn en niet teveel afleid. Daarentegen trekt kleur juist weer de aandacht. Er bestaat hierin geen goed of fout, maar wat past bij jouw stijl en smaak?