Image Image Image Image Image
Copyright 2015 Lastmoment

 

Scroll to Top

To Top

Column

07

nov
2013

In Column

By lastmoment

Lekker leuk

On 07, nov 2013 | | In Column | By lastmoment

Het is tijd voor wat leuks. Het is tijd voor goed nieuws. Gewoon lekker de krant openslaan en een foto zien van vrolijke mensen. Ik wil krantenkoppen waar de lach vanaf spat. Ik wil berichten op nu.nl waarvan je ’s ochtends in trein een glimlach krijgt. En dat iedereen weet waarom. Het is diezelfde iedereen die u nu voor gek verklaard als u weer in het tussenstuk van de trein op die veel te harde, onhandig zittende metalen ‘deur-open-stang’ hangt. Stelt u zich voor dat de irritante schelle fluit ter signaal van vertrek in uw oren piept en u toch lacht. Niet alleen u hoor. Hoe leuk is dat? Het is er tijd voor. Tijd voor leuke dingen. We hebben honger naar leuke dingen. Honger naar positivisme.  Honger naar de lach.

Want stel u voor…….

“Haring ontsnapt uit Amsterdamse viskraam.” JU wilt het weten! Ja toch? En wat blijkt? Het is waar! Er schijnt serieus een haring net voor zijn kaakbeurt weer hartslag te hebben gekregen en is zo van het plastic fileerplankje gesprongen en heeft zich met veel gedoe uit de kar gekronkeld en is zo, met meer geluk dan wijsheid, in de grachten van Amsterdam geplonsd. De grachten zijn nu schoner dan ooit en dus zal deze vis zich daar met zijn nieuwe vrienden, de fietsvoorn en de pisbrazem, uitstekend vermaken. Een lach op uw gezicht; dat kan niet anders. Zittend op die stang.

Of……

“Willem-Alexander gaat gouden koets verloten.”U leest het vol verbazing, maar met opgekrulde mondhoeken. Het staat er namelijk echt: “Koning Willem Vier heeft besloten de gouden koets inclusief paarden te verloten onder het Nederlandse volk. De winnaar zal op kosten van het Koninklijk Huis een jaar lang dit vervoermiddel mogen gebruiken en ook voor de verzekering zullen de Oranjes zorg dragen.” U lacht zich toch de blubber? Je zal maar winnen ook trouwens! “Ik ben even naar de appie schat!” Vrolijkheid ten top. “Niet vergeten een kaartje te kopen hè lieverd?” hoort u uw vrouw zeggen. U ziet uzelf al gniffelend in de file staan , in opgepoetste koets, naast ‘Logic Logistics’ en een neuspeuterende baardmans op de A2. Driewerf hoera!
Lekker leuk

Volgende pagina, zelfde krant……

“Nederland krijgt WK titel na dopingaffaire Spanje.”  Vuistje in de lucht, ik zweer het u! Niks meer teentje van Casillas en vloeken op die fles bleekmiddel luisterend naar de naam Iniesta. Dikke lul. Ster op de borst en als titelverdediger naar Brazilië! Nondeju meneer! Alsnog even door de grachten en huilend van geluk, in oranje, toeterend door de straten. En dat in november. Kan ons het schelen?? U wordt er vrolijk van! Geef maar toe, mag best. Natuurlijk. Geen ontkomen aan.

Vervolgens slaat u het deprimerende katern ‘binnenland’ open…….

“Nederlands drinkwater blijkt toverdrank.” Wat?!? Hoezo?!? Ja hoor, echt waar! Nederlands kraanwater is zo schoon gebleken dat een overmatig aanwezig aantal natuurlijke mineralen een wetenschappelijk bewezen, doch onverklaarbare, ontwikkeling van endorfine stimuleren. Met name de extreem hoge frequentie van regen op ons land, gekoppeld aan een uitermate ontwikkeld en mineraalrijke bodeminrichting rijk  aan turf en decennia oud runderkak, brengt deze fysische reactie tot stand! Met andere woorden; van water drinken wordt je gelukkig. Wat heerlijk!! U en ik zien ineens massale regendansjes van Urk tot Den Dolder.

En dan; krantje uit, lach op uw gezicht…..

Helaas denkt u: “Hij schetst hier waanzin”: levende haringen, een gouden koets voor de deur, de titel van 2010 toch en water als gelukselixer. U heeft gelijk; gekkigheid.Ik bedoel enkel te zeggen dat het echt tijd is voor de lach. Voor positivisme.  Maakt me niet uit hoe want er valt genoeg te janken en te zeiken, en ja, daar hebben we ook alle reden toe. Het klopt allemaal van geen kant en het is vijf over twaalf. Al heel lang. U heeft gelijk.

Ik ben daar wel klaar mee. Ik vlucht nu even (en neem u mee) in mijn idiote droomwereld maar weet inmiddels zeker dat met dromen elke dag begint. Ik wil weer genieten zonder bang gemaakt te zijn. Ik wil weer voelen dat ik mag leven. Dat ik mag dromen zonder grenzen. Het is nu, het is morgen, het is volgende week en daarna zie ik wel. Ik droomvlucht even en kom terug. Ik daag u uit mij te vertellen wat uw zelfbedachte, grappige en lachopwekkende krant verteld. Ik luister en lach met u mee. Laten we dat nou doen. Niet te serieus. Want wees nou eerlijk; de echte gekte is toch de realiteit van nu? Ik wil ontdekken wat er gebeurd als we dat met z’n allen zouden omdraaien. Als we weer onze dromen durven delen.

Ik daag u uit, vanuit mijn luchtkasteel…..

 

Submit a Comment