Image Image Image Image Image
Copyright 2015 Lastmoment

 

Scroll to Top

To Top

Blog

23

feb
2012

In Blog

By Rosa

We want Video!

On 23, feb 2012 | | In Blog | By Rosa

De afgelopen week heb ik me verdiept in online video marketing. Ik had eerlijk gezegd nooit zo stil gestaan bij deze ontwikkeling, totdat ik me realiseerde dat ik de meeste uren achter mijn laptop doorbreng met het kijken naar filmpjes. En dan heb ik het niet alleen over mijn favoriete series of films die ik (stiekem) download, maar over alle soorten videocontent. Van schattige filmpjes over katjes of baby’s, tot interessante interviews, TED talks en live concerten. Wil ik iets weten over yoga, koken, een review van een make-up product, hoe ik mijn haar kan leren vlechten, er is altijd wel een filmpje over te vinden. Op YouTube kan je specifiek zoeken, maar vaak genoeg ontdek ik leuke filmpjes via social media of andere websites waar ik terecht kom. En ik ben niet de enige.

Beeld en geluid beklijft nou eenmaal beter dan tekst. En door de opkomst van tablets en smartphones is het bereik van online video’s de afgelopen jaren enorm toegenomen. Tegenwoordig bestaat de helft van al het internetverkeer uit video en de voorspellingen zijn dat dit in de komende 3 jaar gaat groeien tot wel 90%. En daardoor is video marketing booming. Allerlei soorten merken, bedrijven en (non-profit) organisaties spelen in op deze trend. Ook omdat de bezoekersaantallen toenemen op een website, zodra je er een video op zet. Niet zomaar een video natuurlijk, wel eentje die professioneel en interessant genoeg is.

Als startend freelancer raak ik bij het lezen over video marketing zelf ook enthousiast. Video content is dé marketing tool van je website. Waarom? Bezoekers blijven gemiddeld 2 minuten langer op je website en je vergroot de kans (met 53 keer!) om op de eerste pagina van Google’s zoekresultaten te verschijnen. Maar naast deze cijferfeitjes maken online video’s je bedrijf ook persoonlijker. Je kan je doelgroep rechtstreeks aanspreken en dit creëert vertrouwen. Saaie of complexe instructies presenteer je nu vlot via een filmpje. Wie je bent en wat je doet, introduceer je door middel van een bedrijfsvideo. Interessante info over je producten breng je klanten bij met een productvideo, een zelfgemaakte review. Of je laat je klanten video testimonials maken over jouw product. Je kan zelfs je FAQ en andere vragen van klanten beantwoorden op video. En ben je heel creatief dan bedenk je gewoon meteen een eigen minishow. Voorwaarde voor succes is dat je het persoonlijk maakt!

Klik hier voor meer info over een blog op maat of andere vragen mail  info@rosaxpress.nl

Tags | , , ,